Home » Polo

Responsabil secție: Radu Sabău
Antrenor: Adrian Dragomir

Jocul de polo pe apă este un sport caracterizat printr-un efort fizic deosebit de complex, antrenând în activitate absolut toate grupele musculare, în condiţiile învingerii rezistenţei opuse de un mediu deosebit de cel în care omul îşi duce viaţa. Din punct de vedere fiziologic, al substratului energetic al efortului din jocul de polo, acest sport se poate încadra în grupa acelora cu efort mixt, aerob-anaerob, cu predominanţă aerobă. Este diversificat în regimuri de calităţi motrice şi de factori ai performanţei, respectiv rezistenţa în regim de forţă, de viteză, de tehnică, de condiţii de contact fizic şi de tensiune psihică.

Secţia de polo a clubului C.S. Politehnica Cluj nu are echipe de copii şi juniori, iar echipa de seniori, participantă în Campionatul Naţional este situată la nivel de amatori. Jucătorii echipei au diverse ocupaţii (elevi, studenţi şi angajaţi în diferite servicii).

În componenţa echipei clujene, de-a lungul anilor au activat o serie de sportivi, precum: Câmpean M., Trif, Dragomir, Bartoş, Cosmaţchi, Sabău, Vincze, Filimon O., Filimon C., Baloga, Gebefugi, Chiorean, Sârcă, Ripan, Fetiţa, Costea, Tecar, Ilea, Crişan I. Au venit în anii următori şi alţi jucători, promovaţi de la echipele de juniori, veniţi la studii în Cluj şi jucători care au revenit la echipă: Tocan, Jurcă, Crişan C., Devian, Todea, Oltean, Sibişan, Alexa, Negruţa, Tanţău. Oniga, Roşca, Hodăgeu, Varga, Rencsik, Abrudan, Câmpean A. şi Crişan D., Dolha Ş., Dolha T., Ţifrea, Gandrabura, Marian, Corcinschi.

În ultimii ani, o serie de jucători ai echipei noastre cooptaţi de la echipele de juniori a cluburilor C.S.S. Cluj şi C.S.M. Cluj au fost selecţionaţi la echipele naţionale de juniori şi tineret, amintind aici de Tecar Flaviu, Roşca Titus, Negruţa Vadim, Sibişan Michael, Alexa Cătălin.

Din sezonul 2016-2017 de pregătirea și coordonarea echipei se ocupă Adrian Dragomir iar Radu Sabău a schimbat rolul de antrenor cu cel de responsabil de secție. La finalul ediției respective de campionat echipa a urcat un loc în clasament ceea ce a demonstrat oportunitatea schimbărilor și a arătat faptul că se poate spera la o revenire după câțiva ani de rezultate modeste.

Trebuie menționat sprijinul adus secției de polo de către conducerea clubului, în special prin asigurarea condițiilor pentru ca lotul echipei să fie completat cu sportivi veniți de la Oradea și/sau Republica Moldova.

Componența echipei de polo C.S. Politehnica pentru ediția de campionat național Superliga 2017-2018 este următoarea:

 1. Tanțău Vlad
 2. Câmpean Adi
 3. Cristescu Camil
 4. Almasi Kristi
 5. Mureșan Bogdan
 6. Miron Bogdan
 7. Bartalis Roland
 8. Apahideanu Cassian
 9. Mureșan Răzvan
 10. Paleacu Bogdan
 11. Pentek Zsolt
 12. Cobilean Victor
 13. Bodis Tamas
 14. Antal Norbert
 15. Irimies Sasha
 16. Băraș Andrei
 17. Verdeș Vasile
 18. Bacoș Nicolae
 19. Terean Sergiu
 20. Seichei Cristi
 21. Vesa Marc
 22. Pop Leonard

Antrenor: Dragomir Adrian
Responsabil secție: Sabău Radu